اين وبگاه نظامي با استناد به گزارش رسانههاي داخلي نوشت: اين سامانه برد بلند در آخرين رزمايش پدافند هوايي بزرگ ايران که «مدافعان آسمان ولايت -7» نام داشت مستقر و با موفقيت شليک شد .
بر اساس اين گزارش، اين عمليات پدافندي دامنهاي به وسعت نزديک به نيم ميليون کيلومتر مربع در استانهاي هرمزگان ، بوشهر و خوزستان را پوشش داد.
موشک رهگير صياد -3 بخشي از سامانه موشکي دفاع هوايي «تلاش» است که در کنار رهگيرهاي صياد -2 که عليه اهداف برد متوسط هستند، قرار ميگيرد.

صياد-2
بر اساس اين گزارش، هر گردان از سامانه دفاع موشکي تلاش از سه پرتابگر موشک بهره ميبرد و اين پرتابگرها قادرند موشک صياد -2 را براي هدف گيري اهداف برد متوسط و موشک صياد -3 را براي هدف گيري اهداف برد بالا استفاده نمايند.
سامانه موشکي صياد -3 اهدافي با برد 150 کيلومتر را هدف ميگيرد و قادر است همزمان 30 هدف را رهگيري و به سوي 12 هدف شليک نمايد.
اين سامانه مجهز به رادارهاي هشدار سريع راهبردي و ارائه تصوير از تمامي قلمروي هوايي منطقه تحت پوشش خود است که البته مجهز به رادار ايراني «افق» ميباشد.
وبگاه يادشده نوشت: ايران همچين در حال توسعه سامانه برد بلند «صياد-4» براي بکارگيري در سامانه دفاع هوايي «باور -373» است که مشابه موشک «اس-300 » عمل مينمايد.
بر ساس دستور سازماني سامانه موشکي تلاش، هر يک گردان از اين سامانه بايد مجهز به موشکهاي صياد_ 2 و صياد _3 باشد.
در ادامه اين مطلب با اشاره به داشتههاي مختلف دفاع هوايي ايران چون موشکهاي «سام»، چند رادار ويژه با برد بيش از 1000 کيلومتر که داراي بسامدهاي عملياتي مختلف و پوشش سامانههاي دفاع هوايي چون «رعد»، «مرصاد» و «تلاش» است، آمده است: البته عملکرد اين سامانهها مشخص نيست اما بسياري از آنها متحرک بوده و قادرند به سرعت مستقر شوند. ايران حتي اخيرا مجهز به سامانههاي روسي دفاع موشکي اس-300 شده که هرکدام ميتوانند بيش از صد هدف را همزمان رصد کنند و به 6 هدف تا برد 200 کيلومتر موشک پرتاب نمايند. اين سامانه در حال آزمايش است و البته ايران سامانه بومي «باور- 373» با قابليتهاي مشابه اس-300 را نيز در اختيار دارد.
يک انديشکده آمريکايي نيز اخيرا درباره کيفيت پدافند هوايي ايران نوشته بود: رشد قابليتهاي دفاع هوايي اين امکان را به ايران ميدهد تا آزادي عمل آمريکا و عمليات هوايي متحدانش در خليج فارس، تنگه هرمز و درياي عمان را به خطر انداخته و آسيبپذيري پايگاههاي هوايي دشمن را بيشتر کند.

رادار فتح
انديشکده واشنگتن نوشت: ايران به طور قابل توجهي دفاع هوايي خود را در چند سال گذشته با ايجاد قرارگاههاي دفاع هوايي مستقل «خاتم الانبيا» «KADHQ» و استقرار سامانههاي دفاع هوايي برد کوتاه تا بلند، سازماندهي مجدد و بهبود بخشيده است.
بر اين اساس، استقرار سامانه دفاع هوايي اس-300 در خليج فارس تا محل استقرار ناوگان پنجم دريايي آمريکا در «جفير» بحرين، ميدان گازي شمال قطر و کل تنگه هرمز را پوشش ميدهد. آتشبارهاي سامانههاي اس-300 ايران نيز احتمالا با موشکهاي مختلف برد کوتاه تا متوسط «تور ام-1»، «رعد» و «مرصاد» پوشش داده شده و تقويت ميشوند.
انديشکده واشنگتن در خاتمه نوشت: افزايش استقرار دفاع هوايي ايران موجب کاسته شدن از آزادي عمل نيروهاي آمريکا در خليج فارس خواهد شد.
فارس